• Festival tort 2024

    V soboto, 6. aprila, je društvo Dvorec v Novem Kloštru že sedmič zapored organiziralo tekmovanje “Kdo ima najboljšo torto”. Letos so se tekmovanja udeležili izjemno spretni ustvarjalci, izdelki postajajo vsako leto bolj kakovostni, kar je ocenjevalni komisiji povzročilo zahtevno delo. Na srečo so komisijo tudi tokrat sestavljali priznani slaščičarji z dolgoletnimi izkušnjami, ki znajo prepoznati…


Festival tort 2024

V soboto, 6. aprila, je društvo Dvorec v Novem Kloštru že sedmič zapored organiziralo tekmovanje “Kdo ima najboljšo torto”. Letos so se tekmovanja udeležili izjemno spretni ustvarjalci, izdelki postajajo vsako leto bolj kakovostni, kar je ocenjevalni komisiji povzročilo zahtevno delo. Na srečo so komisijo tudi tokrat sestavljali priznani slaščičarji z dolgoletnimi izkušnjami, ki znajo prepoznati razlike med tortami in njihove morebitne pomanjkljivosti v pripravi. Komisijo so sestavljali Dragica Brglez, Klemen Jančič in Carolina Lopez, ter so ocenjevali po predhodno določenih merilih, kot so testo, glazura, konsistenca, krema, ustvarjalnost, dekorativni elementi, harmonija, kombinacija okusov in splošen vtis. Letošnja tema dekoracije je bila mir, zato so bile torte okrašene s simboli miru.

Na festivalu tort se je letos zbralo veliko tekmovalcev in obiskovalcev iz sosednjih občin, tudi iz Prebolda, Šmartnega ob Paki, Žalca, Celja in Ljubljane. Na pokušino tort je prišlo veliko mladih družin, kar nas je še posebej razveselilo. Organizatorji smo zato že začeli razmišljati, kakšno animacijo bomo naslednje leto ponudili otrokom, da bodo starši lahko v miru uživali v degustaciji tort.

Prvo mesto med ljubitelji je pripadlo Svetlani Lerner iz Založ, drugo mesto Mariji Plaskan Hodnik iz Andraža in tretje mesto Maryni Medliarski iz Žalca. Najboljšo torto iz vseh kategorij je letos pripravila slaščičarka Andreja Zupančič iz Ljubljane, ki smo jo postavili na glinen pladenj “Najboljša torta 2024”, ki je ročno delo Mateje Horvat, in je tudi del nagrade.

Posebej bi želeli izpostaviti mlade tekmovalce, mlajše od 16 let, ki so na presenečenje komisije ponovno pokazali izjemno znanje in kreativnost. Prihodnje leto bomo za te mlade ustvarjalce pripravili ločeno tekmovalno kategorijo.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali s tortami, vsem obiskovalcem ter vsem, ki ste pomagali pri organizaciji. Trudimo se, da je festival vsako leto bolj kakovosten in zanimiv, zato ste dobrodošli k sodelovanju vsi, ki imate kakšno navdihujočo idejo. Zbrana sredstva od prispevkov bomo namenili vzdrževanju dvorca in okolice, zato da bo druženje v dvorišču dvorca ob naslednjih dogodkih še bolj prijetno.

Društvo Dvorec


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *